UĞUR ABİMİZİ SON YOLCULUĞU'NA UĞURLADIK
Tarih: 7.10.2016| Okunma Sayısı: 2990

 
 
 
 
 
 
UĞUR ABİMİZİ SON YOLCULUĞU'NA UĞURLADIK
 
Dün kaybettiğimiz Baromuzun ilk Başkanı Av. Uğur Varlık Abimizi çok sayıda meslektaşımızın ve yurttaşımızın katıldığı törenlerle son yolculuğuna uğurladık. Merhum Başkanımız için ilk tören bugün saat 11.00'de Karabük Adliyesi önünde yapıldı. Törene Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammet Zafer Terzi, Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, CHP İl Başkanı Av. Erdoğan Dinçel, protokol mensupları,  çok sayıda Meslektaşımız, Karabük Adliyesi Hakim ve Savcıları ile çok sayıda yurttaşımız katıldı. Törende konuşan Baro Başkanımız Av. Rıdvan Erdoğan Merhum Uğur Abimizin vefatının Karabük Barosu ve Karabük Kenti için çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Baro Başkanımız Konuşmasında şunları söyledi.

"Değerli Meslektaşlarım, Değerli Karabüklüler, Yargı Camiasının Değerli Mensupları,

Bugün meslek camiası olarak, Karabük Barosu camiası olarak çok büyük acı içindeyiz, çok büyük üzüntü içindeyiz. 1973 yılından bu yana Karabük’te avukatlık mesleğini ifa etmiş olan, 1995 yılında kurulmuş olan Karabük Barosunda 1995-2000 yılları arasında ilk baro başkanı olarak görev yapmış olan mesleğimizin duayenlerinden, değerli meslek büyüğümüz, değerli üstadımız, Avukat Uğur Varlık abimizi maalesef kaybetmiş bulunmaktayız. Acımız çok büyüktür, çok derindir. 

Merhum Başkanımız 1995 ile 2000 yılları arasında Baromuzun ilk başkanı olarak görev yapmıştı. Bilindiği üzere 1995 yılında Karabük il olduktan sonra Karabük Barosu kurularak faaliyete geçmiş, yapılan genel kurul ile merhum Uğur Abimiz Baro Başkanı seçilmişti.

O tarihte ve devamındaki görev süresi içinde merhum Uğur Abimiz ve etrafındaki arkadaşları çok büyük fedakarlıklarda bulunarak baromuzun kurumsallaşması için çaba harcamışlardı. Baroların maddi imkanlarının çok çok az olduğu o dönemlerde gerektiğinde kendi ceplerinden para harcayarak baromuzun kurumsallaşması için çalışmışlardı. Merhum Uğur Abimiz  Baro Başkanlığı döneminde meslek kurallarının ve ilkelerinin yerleşmesi için de çok büyük çaba harcamıştı Merhum Abimizin ve arkadaşlarının o tarihlerdeki çalışmaları ve emekleri asla unutulmayacak ve nesiller boyu kuşaktan kuşağa anlatılacaktır.

Merhum Uğur Abimiz aynı zamanda demokrat ve aydın bir hukukçuydu. Demokrasiye, hukuk devletine, hukukun üstünlüğü prensibine sonuna kadar inanan, bu uğurda mücadele eden bir hukukçuydu. Her türlü zorluk altında da bu ilkelerin mücadelesini veriyordu. Kendisi ihtilaller görmüş, darbeler görmüş, ihtilal dönemlerinde avukatlık mesleğini ifa etmiş ve savunduğu bu değerlerden hiçbir şekilde taviz vermemişti. 

Bizler Karabük Barosunun mensupları olarak onun yokluğunu ve eksikliğini en fazla hissedecek olan kişileriz. Ancak şundan da eminiz ki, onun yokluğunu ve eksikliğini, Karabük halkı da çok yakından ve derinden hissedecek ve onun bıraktığı boşluk asla dolmayacaktır.

Karabük halkı ve bizler Uğur Abimizin vefatıyla sadece bir hukuk adamını değil, demokratik değerlere, cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı olan,  hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inanmış olan, hukuk devleti ilkelerine sonuna kadar bağlı saygın bir cumhuriyet aydınını da maalesef kaybettik. Bu bakımdan da kaybımız son derece büyüktür. 

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son veriyorum, başta değerli eşleri ve çocukları olmak üzere üzere bütün aile fertlerine, bütün sevenlerine, tüm meslektaşlarımıza, yargı ve hukuk camiasına ve Karabük halkına başsağlığı diliyorum. Merhum Uğur Abimize Yüce Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. “

Törende konuşan Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca ve İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek Uğur Abimizin vefatından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirerek başsağlığı dileğinde bulundular.

Konuşmalardan sonra Merhum Başkanımızın Naaşı Yenişehir Camii’ne getirildi. Cuma vakti kılınan Cenaze namazının ardından başkanımızın cenazesi Eskipazar’daki Aile Mezarlığına götürülerek defnedildi. Buradaki tören de protokol mensupları, meslektaşlarımız ve çok sayıda yurttaşımız katıldı. 
 
 
 

26.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.