CMK MAKBUZ ÖRNEKLERİ
Tarih: 17.09.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 22683

CMK EVRAKLARI NASIL? DÜZENLENİR

Olması gereken evraklar
 
1-İFADE ZABTI

Mahkeme – Sorgu Hakimliği - Savcılık – Polis Karakolu veya Jandarma Karakolunda katıldığınız ifadeye ait zabıt sureti. (Bu zabıt kurum yetkilileri tarafından imzalı değilse, siyah kalemle imzalanmışsa veya tamamen imzasız ise ifadeye giren avukat tarafından aşağıdaki gibi tasdik yapılmalıdır.

Aslı Gibidir
Av. Adı Soyadı
Tarih - İmza

2-SERBEST MESLEK MAKBUZU

Makbuz düzenlerken dikkat edilecek hususlar

A-Cmk ödemesi yapılması için düzenleyeceğiniz makbuzu muhatap İl/İlçenin Cumhuriyet Başsavcılığı; talimat ifadelerinde ise talimatı gönderen İl/İlçe Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Talimatın nereye ait olduğunu ise ifadeye girdiğiniz kurum dan öğrenebilirsiniz. Vergi dairesi ve vergi numarası için ilgili savcılığın idari işler müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir.

B-Makbuzda yapılan iş kısmına örnek verecek olursak (örn: Karabük Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/***** nolu dosyasında *********ya (Şüpheli – Mağdur – Müşteki - SSÇ.) müdafilik şeklinde yazılmalıdır.

C-Ücret tarifesi evrak tarihine göre belirlenecektir. Her yılın tarifesi ayrıdır. Fakat önek verecek olursak 2012 yılında alınan bir kovuşturma dosyasına 2012 yılında fatura kesilmemiş ve dosyanın duruşmaları sonraki yıllarda da devam ediyorsa tarife son duruşmanın girildiği tarihe göre belirlenir.

D-Diğer bir husus ise katıldığınız ifade için tam yada yarım tarife ücret talebi hakkındadır. . Bunu belirlemek için zabıt evrakının talimat mı (diğer bir talimat türü olan değişik iş de olabilir) esas mı olduğuna bakılmalıdır. Buna göre esas dosyalara tam tarife, talimat dosyalarına ise yarım tarife makbuz kesilir.

E-İfadesine girdiğiniz kişinin soruşturma konusu olayla ilgili olarak aynı merci veya farklı bir mercide farklı bir zaman da olsa ifadesinde diğer bir avukat bulunmuş ise bu ifade içinde yarım tarife makbuz kesilir. Ek olarak belirtilecek bir husus ise kişinin ifadesinde bulunan avukat sayısı ikiden fazla ise bu durumda tarife ifadeye giren avukat sayısına göre bölünerek hesaplanmalıdır. Aynı olayın soruşturma evresi ile kovuşturma evresi ayrı görevler olduğundan bu durumda makbuz düzenlerken tarifede bölünme olmayacaktır.

3-TALEP YAZISI
 
Bu yazı matbudur aynı zamanda talep edilen ödemelerin listesi de bu yazının altında yer alır. (Talep yazısı örneğini Barodan alınız) Talep yazısı üç nüsha hazırlanmalıdır

Hazırlanan evrakların tamamından faturalar da dahil olmak üzere bir suret fotokopi çekilmesi ve bu evrakların da avukat tarafından yukarıdaki örnekte olduğu gibi tasdik edilmesi gerekmektedir.

Hazırlanan evraklar talep yazısındaki sıraya uygun olarak asıl olanları bir grupta fotokopi olanları ayrı bir grupta toplanmalıdır. Bu evraklar Baro kanalıyla Savcılık idari işler müdürlüğüne teslim edilecektir.

Bilgilerinize Sunulur
Karabük Barosu
Cmk Büro Temselciliği
2023 Cmk Tarifesi için tıklayınız.

 

TBB YILLARA GÖRE TARİFE : Tarifeleri görmek için tıklayınız..

 
 
 

19.03.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.