AİLE HUKUKU SEMİNERİ GENİŞ KATILIMLA YAPILDI
Tarih: 21.10.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 2602

AİLE HUKUKU SEMİNERİ GENİŞ KATILIMLA YAPILDI
 
          Karabük Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen bölgesel eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda AİLE HUKUKU VE UYGULAMAYA İLİŞKİN SORUNLAR konulu seminer 22 Ekim Cumartesi günü Yenişehir Kültür Merkezinde yapıldı. Seminere Kemerburgaz Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, Kadıköy Aile Mahkemesi Hakimi Gülay Berkay, Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av.Tamer Şahin ile Aile Hukuku bilirkişisi Av. Ayça Özdoğan konuşmacı olarak katıldılar.
 
           Seminere Kastamonu Barosu Başkanı Av.Seyfettin Civelekoğlu,Bartın Barosu Başkanı Av.Kamil Altan ile Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı Barolarına bağlı avukatlar katıldılar.Karabük ve Kastamonu adliyelerinde görev yapan  bazı hakimlerinde seminere katıldıkları bildirildi.Seminerin açılış konuşmasını yapan baro başkanı Av.Rıdvan Erdoğan terör örgütü PKK tarafından Çukurca’da gerçekleştirilen saldırıları lanetlediklerini bildirdi.Kuzey Irak’a yönelik kara harekatının sonuç alınıncaya kadar sürmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan”18 Ekim’i 19 Ekim’e bağlayan gece hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda maalesef 24 vatan evladımızı şehit verdik.Bu kalleş saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz.Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.Bu saldırıların durdurulması ve hain örgütün yok edilmesi için gereken adımların süratle atılması gerekmektedir.Bu kapsamda Çukurca saldırısı sonrası başlayan ve Kuzey Irak’a yönelik olarak yapılan kara harekatını destekliyoruz.Bu harekatın sonuç alınıncaya kadar devam etmesini istiyoruz.Daha önce Kuzey Irak’a yönelik yapılan operasyonlarda maalesef istenilen neticeler alınamamıştır.Bu kez sonuç alınıncaya kadar ve geniş kapsamlı olarak operasyonun yürütülmesi gerekmektedir.” dedi.

           Karabük Barosu olarak TBB eğitim merkezi ile işbirliği halinde yaptıkları seminerleri sürdüreceklerini de ifade eden Erdoğan”Bugün yapmakta olduğumuz aile hukuku seminerinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.Aile hukuku alanında tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de zaman zaman uygulamada sorunlar çıkmaktadır.Su sorunların giderilmesinde seminerimiz çok faydalı olacaktır” dedi.

           Konuşmalardan sonra seminere geçildi.Sabah saat 10.00’da başlayan ve iki oturum halinde yapılan seminer akşam 17.30’da sona erdi.Konuşmacılar aile hukuku alanındaki son gelişmelere ilişkin bilgiler verdiler.Seminerin soru cevap kısmı oldukça hareketli geçti.Seminer sonrası konuşmacılara Karabük Barosu tarafından plaket verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

27.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.