STAJYER AVUKATLAR KURGUSAL DURUŞMA YARIŞMASI BATI KARADENİZ ELEMELERİ ÇORUM'DA YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından stajyer avukatlar arasında düzenlenen 2018 yılı Kurgusal Duruşma Yarışması'nın Batı Karadeniz Bölge elemeleri Çorum'da yapıldı.  Yarışmaya Baromuzu temsilen Stj. Av. Resul Duras, Stj. Av. Sümeyye Akkaya, Stj. Av. Kübra Uslu ve Stj. Av. Burak Yılmaz katıldı. Kastamonu Barosu Batı Karadeniz grubunda şampiyon oldu. 

Çorum Barosunun ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen elemeye, Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Düzce, Bartın ve Amasya'dan elen gelen 3'er stajyer avukatın oluşturduğu 7 ekip katıldı.

Yarışmada, iddia ve savunma makamları kura çekilerek belirlendi.

Yarışmada stajyer avukatların oluşturduğu ekipler, TBB Eğitim Merkezi tarafından belirlenen bir olayı yargıç masasında oturan jüri üyelerine anlatarak bir duruşma canlandırıldı.

Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, yarışmanın dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş Barış Antlaşması'nın imzalandığı Çorum'da yapılmasının kendileri açısından önemli olduğunu söyledi. 

Yarışmaya katılan stajyer avukatların mesleğe başlamadan önemli bir tecrübe elde ettiklerini ifade eden Akpınar, "Yarışmaya katılan genç meslektaşlarımız, öz güven anlamında mesleğe bir adım önde başlayacak. Bu yarışmanın artılarını, meslek hayatınız boyunca göreceksiniz." dedi.

TBB Yarışma Kurulu Üyesi Şeref Kısacık ise stajyer avukatlara yarışmanın kurallarını anlattı.

Emekli Yargıtay Tetkik Hakimi Özcan Güven, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Sınar ve Ankara Barosu avukatlarından Savaş Özdağ da yargıç masasında jürilik yaptı.

Batı Karadeniz Grubunda şampiyon olan Kastamonu Barosu diğer bölgelerden gelen 7 Baro ile birlikte 15-16 Eylül 2018 tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan finallere katılacak