ANKARA BAROSU BAŞKANI FEYZİOĞLU BAROMUZU ZİYARET ETTİ.
ANKARA BAROSU BAŞKANI FEYZİOĞLU BAROMUZU ZİYARET ETTİ.

        Ankara Barosu Başkanı Prof.Dr.Metin Feyzioğlu Baromuzu ziyaret ederek Baro Başkanımız Av.Rıdvan Erdoğan, Üst Kurul Delegelerimiz Av.Habibe Kuzyaka, Av.Osman Köşker ve yönetim kurulu üyelerimizle görüştü.

        Ziyarette konuşan Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan Feyzioğlu’nun ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getirerek teşekkür etti.
 
        Karabük Barosu olarak milli devleti, üniter yapıyı ve Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunduklarını dile getiren Erdoğan ” Bugün Ankara Barosu Başkanımız Prof. Dr. Sayın Metin Feyzioğlu baromuzu ziyaret etmektedir. Bilindiği üzere Sayın Hocamız 2010 yılından bu yana Ankara Barosu’nun başkanlığını yapmaktadır. Yine kendileri uzun zamandır Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza Hukuku alanında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadırlar. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevini de başarı ile yapmışlardır. Ankara Barosunda meslektaşlarımız için çok önemli çalışmalar yapmaktadırlar. Türkiye genelinde de Ankara Barosu çok önemli bazı projelere imza atmaktadır. Bu çerçevede yürütülen Gelincik Projesi ile pek çok mağdur insanımıza hizmet götürülmektedir. Ankara Baromuz milli devletin ve üniter yapının korunması,Türkiye’nin tam bağımsızlığının sağlanması konusunda önemli bir duruş sergilemektedir. Karabük Barosu olarak bizde bu konularda çok hassasbir baroyuz. Milli devleti, üniter yapıyı ve tam bağımsızlığı çok önemsiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle ben şahsım adına, yönetim kurulumuz adına ve baromuza mensup tüm arkadaşlarım adına sayın başkanımıza hoş geldiniz diyorum.” dedi.
 
        Ziyarette konuşan Ankara Barosu Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye’nin özgürlükler ülkesi olmaktan çıktığını söyledi. Anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesinin teklif edilemez maddeler olduğunu belirten Feyzioğlu, “Biz Karabük Barosu ile Türk milletinin vatanıyla, bölünmez bütünlüğüyle avukatların hak mücadelesinde daima birlikteyiz, diyalogları artırmamız lazım. Biz hukukçular ortak paydalarda başkalarına göre çok daha kolay anlaşacak durumdayız. Bizim değerler sistemimiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde belirlenmiş değerler sistemidir. Canımız pahasına korumaya söz verdiğimiz, yemin ettiğimiz anayasanın ilk üç maddesinin değiştirilmesi teklif bile edilemez maddelerdir. Laik devlettir, sosyal devlettir, hukuk devlettir ve üniter devlettir" dedi.
 
        Türkiye'de başkanlık sistemi tartışmasının gündemde olduğunu belirten Feyzioğlu, "Bunu tartışabilecek gazetecilerin çoğu ya hapiste ya da işsiz durumda, üniversite hocaları ya hapiste ya da üniversitelerin baskısı altında, ortam hepimizin gözleri önünde. Türkiye özgürlükler ülkesi olmaktan çıkmış durumda. Biz barolar el ele verirsek, güç birliği yaparsak, yepyeni umut ışıkları yayacağız. Burada bir çoban ateşi daha yaktığımızı görüyorum. Bu ateşin tüm Türkiye’ye yayılması için el birliği ile mücadele edeceğiz" dedi.