BAROMUZUN EĞİTİM SEMİNERLERİ 1 EKİMDE BAŞLIYACAK

BAROMUZUN EĞİTİM SEMİNERLERİ
1 EKİMDE BAŞLIYACAK

TBB Eğitim Merkezi ve Karabük Barosu’nun işbirliğiyle düzenlenen seminerlerde tanınmış profesörler konuşmacı olarak yer alacak. Çevre baroların avukatları da seminerlere katılacak.         Karabük Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle Karabük’te bir dizi seminer programı düzenleneceği bildirildi.Edinilen bilgilere göre seminerlere Zonguldak,Kastamonu,Çankırı ve Bartın Baroları’na bağlı avukatlarda katılacaklar.         Konuya ilişkin bilgi veren baro başkanı Av.Rıdvan Erdoğan “Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde Karabük’te çeşitli konularda meslek içi eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Karabük Barosu avukatları ile birlikte Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Çankırı Barosu avukatları da Karabük’teki eğitime katılacaklar. TBB Eğitim Merkezi ile planlamayı bu şekilde yaptık. Bir anlamda bölgesel bir eğitim faaliyeti olacak. Çevre barolarla birlikte 750 civarında avukatın davetli olduğu bir eğitim faaliyeti olacak. Seminerler Ceza Muhakemesi Kanunu, Aile Hukuku, İcra Hukuku ve Avukatlık Ücret Sözleşmesi konularında olacak. Türkiye’nin ünlü profesörlerini ve çeşitli hukuk fakültelerinin dekanlarını Karabük’e getirerek bu seminerleri verdireceğiz. Çevre barolarında seminerlere yüksek katılım göstermesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Seminerler 1 Ekim, 22 Ekim, 19 Kasım ve 10 Aralık tarihlerinde yapılacak. Seminerlere katılacak hocaları ve seminer programlarını ayrıca duyuracağız. Bilindiği üzere ülkemizde son dönemde hukuk fakültelerinin sayısında önemli artışlar olmuştur. Sayı artışıyla birlikte maalesef hukuk fakültelerindeki öğretimin kalitesi oldukça düşmüş vaziyettedir. Pek çok fakülte de gerekli altyapı ve donanım olmaksızın öğretim yapılmaktadır. Buralarda okuyan gençlerimiz gerekli bilgiyi ve donanımı elde edemeden mezun olmaktadır.Bu durum mesleğe başladıktan sonra verimin ve kalitenin düşmesine neden olmaktadır.Bu bakımdan biz mesleğin ifasında kalite artışını sağlamak için avukatlık sınavının getirilmesini savunuyoruz. Aynı şekilde mesleğe başladıktan sonra belli dönemlerde meslek içi eğitimin zorunlu hale getirilmesini savunuyoruz.Baro olarak düzenlemekte olduğumuz seminerleri de bu anlayış çerçevesinde ele alıyoruz. Getireceğimiz hocalar ülkemizin önde gelen, tanınmış hocalarıdır. Seminerlerimiz sadece kuru anlatım şeklinde değil, soru cevap şeklinde ve tartışmalı bir atmosferde geçecektir. Seminerler bu anlamda meslek camiamız ve tüm katılımcılar için büyük faydalar sağlayacak, mesleğin ifasında verim ve kalite artışını beraberinde getirecektir. Tüm meslektaşlarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına, eğitim programlarına eksiksiz katılacaklarına inanıyoruz” dedi.