ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ
Tarih: 24.05.2018| Okunma Sayısı: 1031

ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ

Bugün ( 24.05.2018) Ankara Adliyesinde yaşanan olayda Ankara 12. İş Mahkemesi hakiminin duruşma salonunda bulunan meslektaşlarımızı salondan çıkarması ve bu olaya tepki göstermek üzere yanına giden Ankara Barosu Başkanımız Av. Hakan Canduran’ın üzerine yürüyerek saldırmaya çalışması eylemini şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizde son dönemde avukatlara yönelik saldırıların olağanüstü biçimde artması ve gelinen noktada bir mahkeme hakiminin bir Baro Başkanına karşı fiilen saldırıya teşebbüs etmesi hadisesi içinde bulunduğumuz vahim tabloyu ortaya koymaktadır.

Yetkili ve ilgili kurumlar bu konuda önlem almazlarsa olayların daha da tırmanması kaçınılmaz hale gelecek, avukat, hakim ve savcılar arasındaki ilişkiler bugüne nazaran daha olumsuz bir noktaya taşınacaktır.

HSK başta olmak üzere ilgili kurumları bu olaya derhal müdahil olmaya çağırıyoruz. Ankara Baro Başkanımıza yönelik saldırı girişimini ve Ankara’lı meslektaşlarımıza yönelik hukuksuz davranışı gerçekleştiren hakimin meslekten çıkarılması konusunda gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

Bu olayın takipçisi olduğumuzu, Ankara Baro Başkanımızın ve Ankara’lı meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.

Av. Rıdvan Erdoğan 
Karabük Barosu Başkanı

19.03.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.