BAROMUZDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Tarih: 8.10.2016| Okunma Sayısı: 1999

BAROMUZDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

02 Ekim Pazar günü yapılan Karabük Barosu 12.Olağan Genel Kurulu sonrası toplanan Karabük Barosu Yönetim Kurulu görev dağılımını yaptı. Buna göre Başkan Yardımcılığı görevine Av.Levent Karahasan, Genel Sekreterliğe Av.Sibel Şirin, Genel Saymanlığa Av.Esra Kaymak, CMK Temsilciliğine Av.Emrah Köklü, Adli Yardım Temsilciliğine Av.Zeynep Gemeç getirildiler.

Konuya ilişkin açıklama yapan Baro BaşkanımızAv.Rıdvan Erdoğan “ Yönetim kurulumuzun ilk toplantısında görev dağılımını yaparak çalışmalarımıza başladık. Yeni dönemde de mesleki sorunlarımızı ve çözümlerini takibe devam edeceğiz. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleşmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin içinde bulunduğu kaos ve kargaşa ortamından çıkabilmesinin tek çaresi daha çok demokrasidir. Demokrasi tüm yurttaşlarımız için önemlidir, ancak avukatlar için demokrasi çok daha önemlidir.  Zira avukatlık mesleği ancak ve ancak demokratik rejimlerde ifa edilebilen bir meslektir. Askeri dikta rejiminde veya sivil dikta rejiminde avukatlık mesleğinin hakkıyla yapılabilmesi  mümkün değildir. Demokrasiyi baroların ve avukatların herkesten daha çok savunması bu bakımdan gerekli ve önemlidir. Demokrasinin bittiği yerde avukatlık mesleği de bitmektedir. Avukatların ve baroların yürüttüğü demokrasi mücadelesi bir anlamda  kendi mesleğine sahip çıkma mücadelesidir. Bu bağlamda mesleğimiz bugün itibariyle bir varlık ve beka sorunu ile karşı karşıyadır. Demokrasiye yönelen her türlü tehdit, her türlü darbe girişimi ve sivil yönetimlerin demokrasiyi rafa kaldıran her türlü uygulamaları mesleğimiz bakımından bir tehdidi içermektedir. Mesleğimizin elbetteki başkaca sorunları da var. Ancak varlık ve beka sorununu her zaman için öne almamız gerekmektedir.” Dedi.

20.04.2024