HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU SEMİNERİ YAPILDI
Tarih: 15.01.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 2602

HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU SEMİNERİ YAPILDI

Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi ve Baromuzun işbirliğiyle düzenlenen bölgesel eğitim seminerleri başladı.

       Batı Karadeniz bölgesindeki avukatlara yönelik olarak düzenlenen seminerlerin ilki olan HUKUK MUHAKEMELERİ KANUNU semineri Karabük Adliyesi Konferans Salonunda yapıldı.

       Seminere konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mustafa Göksu, Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Arif Nakilcioğlu ve TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av.Recep Adıgüzel katıldılar.

             Karabük Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Timuçin Dedeoğlu, Bartın Barosu Başkanı Av.Ferhat Parlatır’ın yanı sıra çok sayıda hakim ve savcı ile Karabük ve Bartın Barolarına mensup avukatlarda semineri izlediler.

       Seminerin açılışında konuşan Baro Başkanımız Av.Rıdvan Erdoğan 2016 yılına ait bölgesel seminerlerin Karabük’e alınmasından dolayı TBB Eğitim Merkezi yöneticilerine teşekkür etti. Seminer programları hakkında bilgi veren Erdoğan” Hatırlanacağı üzere 2011, 2012 ve 2013 yıllarında TBB Eğitim Merkezi ile birlikte bir dizi seminer çalışması yapmıştık. Bunlar Batı Karadeniz Bölgesini kapsayan bölgesel nitelikte seminerlerdi. Temaslarımız sonucu 2016 yılının bölge seminerleri tekrar Karabük’e alındı. Yıl içinde eğitim merkezimizle birlikte 4 adet seminer çalışması yapacağız. Bölgesel seminerlerin dışında baro olarak yapacağımız başka seminerlerde planlamaktayız. Bunlarla ilgili duyuruları ilerleyen günlerde yapacağız. Biz meslek içi eğitimi önemseyen bir baroyuz. Son dönemde gerekli altyapıya sahip olmadan açılan çok sayıda hukuk fakültesinden mezun olan gençlerimiz maalesef gerekli donanımı sağlayamadan mezun olmaktadırlar. Bu durum mesleğin ifası aşamasında çeşitli zorluklara neden olmaktadır. Bu nedenle mesleğe girişte mutlaka avukatlık sınavı getirilmelidir. Tabiki sınav tek başına mesleki kaliteyi artırmada yeterli olmayacaktır. Bu nedenle meslek içi eğitiminde zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir. Buna ilişkin yasal düzenleme yapılması gerekmektedir. Dedi. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

19.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.