PRAG / VİYANA GEZİMİZ 28 NİSAN’DA
Tarih: 9.03.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 6512

PRAG – VİYANA GEZİMİZ 28 NİSAN’DA

Baromuz Kültür Sanat Komisyonu tarafından 28 Nisan 2 Mayıs tarihlerinde PRAG – VİYANA gezisi düzenlendi. Gezi ile ilgili ayrıntılar ekte yer almaktadır. Geziye katılacak meslektaşlarımızın Kültür Sanat Komisyonu Başkanlığımıza başvurmaları gerekmektedir.
 
 
 
KARABÜK BAROSU
 
KÜLTÜR VE SANAT KOMİSYONU BAŞKANLIĞI

P R A G / V İ Y A N A   G E Z İ S İ
 
 
 
TUR GENEL TANIMI
 
 Taş yolların üzerinde yürürken notaların kulağınıza çalındığı, ünlü roman karakterlerini içinizde hissettiğiniz, çizimlere görmeden dokunabildiğiniz bir yer var. Sanat, tarih ve aşkın buluştuğu kent: Prag!

 Büyüleyicidir Prag. Dar kaldırım ve yollardan yürürken bir ressam, bir yazar, bir müzisyen gibi hissedersiniz kendinizi. Oymalı sokak lambaları çift taraflı aydınlatır köprüleri. Köprüler geçilir, efsane medyan karşılar sizi. Her saat başı kukladan bir resitale dönüşen tarihi saat, ucuz ve eşsiz Prag lezzetleri, James Dean efsanesi ve Salvador Dali eserleri kucaklar sizi.

 Hava kararıp ışıklar yandığında bambaşka bir yer olur Prag. Sanki şehirde kimse yok, sanki her şey size özel gibi gelir. Hem sakinlik hem de dinamizm katar şehir. İsterseniz bir taş köprünün merdivenlerine oturup şarabınızı yudumlayarak harika Prag atmosferinin keyfini çıkarın, isterseniz de şehirdeki harika lezzetlerin tadına bakın.

 Her şeyden uzaklaşıp bambaşka bir dünyada birkaç gün geçirmek isterseniz, Prag'ın masal kapıları ardına kadar açık.

Neler Yapılır?
Prag'ın en ünlü ve köklü noktası Old Town Meydanı'dır. Burası, şehrin merkezi konumundadır ve eğer şehirde bir buluşma gerçekleşecekse burada yapılır. Burada bulunan tarihi saat kulesi şehrin en önemli simgelerindendir. Kulenin üzerinde bulunan ve bilim, adalet, astronomi ve eğitimi simgeleyen kuklalar, her saat başı dinamik bir gösteri yaparlar. Prag'da geçirdiğiniz saatlerden birinin başını bu hoş gösteriye ayırabilirsiniz.
 
 
 Prag -Çek Cumhuriyeti para birimi Koruna'nın Dolar ve Euro gibi para birimlerinin yanındaki değeri nedeniyle ucuzluğu ile ziyaretçilerini mest eder.

Prag'ın iki tarafını birbirine bağlayan ve tarihteki en eski köprülerden biri olarak bilinen Charles köprüsü veya taş köprü, görülmesi gereken yerlerdir. Üzerlerinde, birçok sanatçı tarafından yapılmış heykeller bulunan köprüler; her çeşit sokak sanatçısını barındırır. Hoş müzikler dinlemek ya da gezinizi ölümsüzleştirmek için köprü üzerinde bir portrenizi çizdirmek isterseniz, köprüleri ziyaret edebilirsiniz.

 Prag, sanatsal kült kültür mekânları açısından bir hayli zengindir. Nazım Hikmet'in müdavimi olduğu Slavia kafe'ye ya da Kafka Kafe'ye uğrayıp bu sanatçıların aurası içinde içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Franz Kafka'ya ait bir de müze bulunmaktadır şehirde. Sanatçının hayatının, özel fotoğraflarının ve kişisel eşyalarının sergilendiği müzeden hatıralıklar da satın alabilirsiniz.

 John Lennon'ın ismini taşıyan duvar da şehrin en önemli simgelerinden. Üzerinde sanatçıyı simgeleyen çizimlerin ve barış mesajlarının bulunduğu duvar, Prag'a ait hatıra fotoğraflarına sahip olmak isteyenlerin gidip görmesi gereken bir yer.

 Prag sadece Bohemia bölgesinin başkenti değil ayrıca Avrupa'nın kavşak noktasında yer alan önemli bir Orta Avrupa şehridir. Prag çevresinde toplamış olduğu değerlerle de bir cazibe merkezidir. 1,5-2 saatlik mesafelerde Karlovy Vary, Cesky Krumlov, Brno, Kutna Hora, Terezin ve Almanya'nın Saksonya eyaleti başkenti Dresden gibi tarihi, kültürel ve turizm merkezlerinin bulunması Prag'a olan ilgi ve merakı daha da artırır.
 
 
Tur Programı

1.gün İSTANBUL - PRAG ŞEHİR TURU


Siz değerli misafirlerimizle..... Havalimanı Dış Hatlar Terminali Kontuarlar önünde buluşarak Bilet ve pasaport işlemlerini bitiriyoruz.....  Hava Yolları’nın....  numaralı tarifeli seferi ile....  de Prag uçuşumuza başlıyoruz. Yerel saatle.... de Prag'a varıyoruz. Bizleri bekleyen özel otobüslerimizle şehir turuna başlamak üzere şehir merkezine doğru yol alıyoruz. Meşhur Prag kalesinden başlayacak ve yürüyerek yapılacak panoramik şehir turunda; St. Vitus Katedrali, Eski Belediye Binası, IV. Charles köprüsü, Astronomik Saat, Rudolfinum, Paris Caddesi, Kafka Müzesi, Clementinum Manastırı görülecek yerler arasında. Panoromik şehir turumuzun ardından otele yerleşme ve serbest zaman.

İSTEYENLER İÇİN EKSTRA VLATAVA NEHRİ TEKNE TURU (YEMEKLİ)  

2.Gün Serbest zaman

İSTEYENLER İÇİN EKSTRA PRAG, KARLOVY VARY TURU TAM GÜN  


Sabah kahvaltısının ardından misafirlerimize özel olarak düzenlenen Karlovy Vary turu için hareket ediyoruz. Çek Cumhuriyeti’nin 3 coğrafi bölgesinden en önemlisi Bohemia bölgesinin Almanya sınırına çok yakın film festivalleri, doğası,yeşili, mimarisi, kendine özgü masalımsı binaları ve şifalı suları ile ünlü Karlsbad diye de bilinen Karlovy Vary' yi keşfe hazır olun. Bu ünlü termal merkez ve spa kentinde sıcaklıkları 30 C – 72 C arasında değişen 12 kaynak suyu bulunuyor. Tedavi için 1918 yılında orada bulunan ulu önder Atatürk gibi, Karl Marx, Beethoven, Mozart, Goethe, Çar 1. Petro gibi birçok ünlünün dinlenmek için tercih ettiği, Unesco tarafından koruma altında bulunan Karlovy Vary gezimizi keyifli bir yürüyüşle yapacak ve yerel bir restoranda öğle yemeği alacağız. Atatürk’ün kaldığı hanı, yemek yediği otelleri ve şifalı sularını içtiği muhteşem mimariye sahip çeşmelerini de ayrıca görüp bol bol resim çekeceğiz. Alışveriş yapmak için özellikle Bohemia kristalleri, Çeklere özgü Granat (nar) taşı ve porselenleri ve hediyelikleri uygun fiyatla alabileceksiniz. Dönüşte ise Bira'nın anavatanı olan Çek Cumhuriyetinin tadı doyumsuz güzel biralarından tatmak üzere bir bira fabrikasında mola veriyoruz.

Gece Prag şehir merkezine yapacağımız Prag by Night turumuz ve şehir merkezinde misafirlerimize şehri keşfetmeleri için serbest zaman. Geceleme otelimizde.
 
 
3.Gün ALMANYA’NIN EN TARİHİ ŞEHRİ DRESDEN TURU

 VE İSTEYENLER İÇİN EKSTRA PRAG'DA ORTAÇAĞ GECESİ
 
 
Sabah kahvaltısının ardından Almanya topraklarına Saksonya eyaletine geçerek bu coğrafyanın en güzel şehirlerinden olan Rönesans mimarisini en iyi yansıtan yer olmasından dolayı da “Elbe kıyısı Floransa’sı” olarak anılan başkent Dresden'i geziyoruz. Bu şehirde Almanya'nın en ünlü Protestan Kilisesi olan Frauenkirche, Zwinger Sarayı, Semper Operası, Kraliyet Sarayı’nı görmenin yanında Avrupa'nın en uygun elektronik, kozmetik ve birçok hediyelik alışveriş imkanlarını sunan dükkanlarının da bulunduğu caddelerde gezinmek için serbest zamanınız da olacak.  Alışveriş ve serbest zaman imkanı. Verilen saatte buluştuktan sonra tekrar Prag'a dönüyoruz. Akşam şehre geldiğimizde ise, sizleri Prag'ın en hareketli, otantik eğlencelerinden biri olan Orta Çağ Gecesi’ne götürüyoruz.
 
 
Orta Çağ'da yapılan eğlencelerle, yenilen yemeklerle o dönemde nasıl bir Prag'da yaşandığı bizlere şovlar ve danslarla anlatılacak. Birbirinden güzel Çek kızlarının yaptığı ateş ve kılıç dansları eşliğinde, şövalye düelloları ve güzel müzikleri ile muhteşem Orta Çağ eğlenceleri sizleri bekliyor. Yaklaşık 2,5 saat sürecek nefis yemekleri, ev yapımı şarap ve ünlü bira ve alkolsüz içecekleri olan bu gala gecesi programımız sonrası otele dönüyoruz. Geceleme otelimizde .
 
 
4.Gün PRAG -  VİYANA

Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından otelimizde check out yapıp Viyana' ya doğru yola çıkıyoruz. Viyana'ya varışın ardından Şehir turumuzda başlıyoruz.  Turumuz esnasında Dünyanın yaşanabilecek en güzel şehirleri sıralamasında 2. olan şehrin güzel mimari, tarihi,  sanat ve kültür merkezlerini hep birlikte geziyoruz.  Turumuzda panoramik olarak Opera,  Müzeler bölgesi,  Maria Teresa meydanı,  Kahramanlar meydanı, Parlamento,  Belediye sarayı,  Votiv kilisesi, Üniversite,  Aziz Stephan Katedrali,  Veba anıtı, Peter kilisesi, Kraliyet kışlık sarayı Hofburg görülecek yerler arasındadır.
 
 
Şehirde sizlere verilen serbest zaman sonrası otelimize hareket ve yerleşme.  
İSTEYENLER İÇİN EKSTRA GRİNZİNG TURU Akşam yemeği için şehrin kuzey sırtlarında yer alan ünlü Grinzing bölgesine hareket ediyoruz. Yemekte Avusturya mutfağının en ünlü yemeği Schnitzel yerken bölgenin ünlü şaraplarından içiyoruz. Yerel müzisyenler eşliğinde otantik ve unutulmaz bir gece sizleri bekliyor.  Yemekten sonra otelimize hareket.  Geceleme otelimizde.

5. Gün İSTEYENLER İÇİN EKSTRA WIENERWALD TURU (Viyana ormanları)
Sabah kahvaltısının ardından Viyana’nın batısında yer alan ve Alplerin başlangıcı sayılan Wienerwald turumuzda başlıyoruz.  Kombine olan bu turumuzda mesafeleri birbirine yakın 4 ayrı önemli yeri ziyaret edeceğiz. İlk olarak Seegrotte yeraltı mağarasındaki göl üzerinde yerin 65 m. altında tekne turu yapacağız.  Daha sonra sırasıyla Mayerling ve Baden bölgelerini gezeceğiz. Turumuzun son durağı ise Kraliyet yazlık sarayı Schloss Schönbrunn olacaktır. Turumuz sonunda yine Viyana merkeze döndüğümüzde uçuş saatimize göre serbest zaman ve havaalanına hareket.
Viyana Schwechat havaalanında...  Hava yollarının...  Numaralı seferi ile saat....  de İstanbul a hareket.
Bagaj ve pasaport işlemlerininin ardından İstanbul uçuşumuz ile yolculuk ve turumuzu noktalıyoruz.
Keyif alacağınız ve güzel anılarla döneceğiniz bir tur olması dileğiyle,  başka bir turumuzda görüşmek üzere.

Pakete dahil olan servisler,

* 4gece - 5 gün seçilen 4 yıldızlı otelde oda/kahvaltı konaklama
İstanbul - Prag ve Viyana -  İstanbul uçak biletleri ve alan vergileri
Alan/ otel /alan transferleri
Yarım gün Prag panoramik şehir turu
Yarım gün Viyana panoramik şehir turu
Tam gün Dresden yemeksiz turu
Turlarda ve transferlerde Türkçe rehberlik hizmeti

Pakete dahil olmayan hizmetler;
Yemeklerde belirtilmeyen extra içecekler
Yurt dışı çıkış harcı bedeli,
Pasaport ve vize işlemleri
Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar,
Programda belirtilmeyen tüm gezi ve turlar,
Vltava nehrinde akşam yemekli tekne turu
Tam gün Karlovy Vary öğle yemekli turu
Prag da akşam yemekli içkili Ortaçağ gecesi
Viyana da akşam yemekli içkili Grinzing gecesi
Viyana da yarım gün Wienerwald kombine yemeksiz tur
Karabük-İstanbul ve İstanbul-Karabük ulaşım ücretleri
Müze ve ören yerleri girişleri,
Seyahat Koruma Paketi,
Rehber ve şoför bahşişleri

Paket Fiyatları

Tek kişilik odada kişi başı     : 589 Euro
Çift kişilik odada kişi başı     : 499 Euro
Üç kişilik odada kişi başı     : 479 Euro
Çocuk (0-2yaş)         : 39 Euro (sadece uçak ücretidir)
Çocuk (2-12 yaş)         : 269 Euro (Ebevyni ile aynı odada)

NOT     : Katılmak isteyen arkadaşlarımızın en geç 17 Şubat 2014 tarihine kadar isimlerini gezi kolunda yer alan arkadaşlarımıza yazdırmaları gerekmektedir.

29.03.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.