AV.TANJU KORKUT VEFATININ 5.YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI
Tarih: 25.07.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 2931

AV.TANJU KORKUT VEFATININ 5.YILDÖNÜMÜNDE TÖRENLE ANILDI
 
          Karabük Barosu eski başkanlarından Av. Tanju Korkut vefatının 5.yılında törenle anıldı. Korkut için mezarı başında anma töreni düzenlendi.
Törene; Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan Erdoğan ve Karabük’lü avukatların yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan, Tanju Korkut’un Karabük Barosu’na ve Karabük kentine çok önemli hizmetlerde bulunduğunu söyledi.
Korkut’un yenilikçi ve inkilapçı bir anlayışla hareket ettiğini söyleyen Erdoğan,“Bugün baromuzun önceki başkanlarından değerli meslek büyüğümüz, üstadımız avukat Tanju Korkut’un vefatının 5.yıldönümü sebebiyle toplanmış bulunmaktayız.Hepinizin hatırlayacağı üzere merhum başkanımızı 2008 yılının 27 Temmuz’unda zamansız bir şekilde ani bir kalp kriziyle bir gece vakti kaybetmiştik. Bugün vefatının 5. yıldönümünde kendisini rahmetle,şükranla anarken onun yokluğunu çok daha derinden hissediyoruz. Baro başkanı olarak görev yaptığı yaklaşık 4 yıllık süre içinde verdiği hizmetlerin değerini bugün daha iyi anlıyoruz. Rahmetli başkanımızın görev süresi içinde yaptıklarını kısaca hatırlamak gerekirse; öncelikle kendisi baromuz içinde bir zihniyet değişikliğini gerçekleştirdi. Baromuzdaki klasikleşmiş kutuplaşmaları bir kenara bırakarak her kesimden, her düşünceden arkadaşımızı kucaklayan bir anlayışı baromuza getirdi.Kutuplaşmayı körükleyen,kutuplaşmadan nemalanan bir anlayışa hiçbir şekilde pirim vermedi.Bunun yanında rahmetli başkanımız baromuzun kurumsal kimliğinin güçlenmesi noktasında çok önemli atılımlar gerçekleştirdi.Hepinizin hatırlayacağı üzere, onun döneminde baromuzun etkinlikleri sayısal anlamda ve nitelik anlamında çok önemli bir sıçrama gösterdi.Sık sık düzenlediği toplantı ve etkinlikler ile baromuzun gündeme gelmesini ve şehirle bütünleşmesini sağladı.Kendisi yenilikçi ve inkilapçı bir anlayışla hareket ediyordu. Sürekli yenilik peşindeydi. Baromuzun, meslektaşlarımızın ve Karabük kentinin ufkunu açacak yenilikleri sürekli takip ederek Karabük’e getirmenin peşindeydi.Bu yönüyle hayatı sürekli bir koşuşturma içinde geçmişti.Klasik baro faaliyetlerinin dışında Karabük’ün gelişmesi noktasında da baro başkanı olarak üzerine düşeni fazlasıyla yaptı.Karabük’ün gelişmesi konusunda sürekli fikirler geliştirerek ve bunu ilgili platformlarda dile getirerek bir anlamda Karabük kentinin harekete geçmesini sağladı.Rahmetli başkanımızın üzerinde titrediği diğer önemli bir konu ise Türkiye’nin birliğinin,bütünlüğünün korunması meselesiydi.Tam bağımsızlıktan ve milli devletten yana, ülkenin bölünmez bütünlüğünün korunmasından yana çok net bir tavır almıştı.Dış güçlerin Türkiye üzerinde oynadıkları oyunların ve Türkiye üzerinde uygulanmak istenen projelerin farkında olan bir aydın ve hukukçuydu.Bu projelere karşı meslektaşlarımızı ve halkımızı uyaran çok sayıda açıklaması olmuştu.Rahmetli başkanımızın hizmetleri elbette ki sadece bunlarla sınırlı değil.Dolu dolu geçen 4 yıllık icraat dönemi içinde şu anda hatırlayamadığımız nice hizmetlerde ve çalışmalarda bulunmuştu.Bu duygu ve düşüncelerle ben rahmetli başkanımızı vefatının 5.yıldönümünde burada bir kere daha rahmetle anıyorum.Verdiği hizmetlerden dolayı tüm meslektaşlarım adına şükran duygularımı ifade ediyorum.Mekanı cennet olsun” dedi.
Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.
 
 
 
 
 
 

19.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.