HACIHALİLOĞLU’NDAN VEDA ZİYARETİ
Tarih: 5.02.2013 22:00:00| Okunma Sayısı: 4302

HACIHALİLOĞLU’NDAN VEDA ZİYARETİ

Karabük 1. Noteri Cahit Hacıhaliloğlu emekliye ayrıldı. Baromuza veda ziyaretinde bulunan Hacıhaliloğlu Baro Başkanımızla görüştü. Baro Başkanımız Av. Rıdvan Erdoğan tarafından Hacıhaliloğlu’na Karabük’teki hizmetlerinden ötürü plaket verildi.

CAHİT HACIHALİLOĞLU KİMDİR?

Karabük 1. Noteri Hacıhaliloğlu 1948 yılında Kırşehir Çiçekdağı’nda dünyaya geldi. İlkokulu Yozgat Şefaatlı ilçesinde Fatih ilkokulunda, orta ve lise eğitimini Kayseri Lisesi yatılı kısmında tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Hacıhaliloğlu 1972’de mezun oldu. Okuduğu dönemde Sıdık Sami Onar, Selahattin Sulhi Tekinay, Reha Poray, Tarık Zafer Tunaya, Sulhi Dönmezer, Sahir Erman gibi meşhur hocalardan ders aldı. Avukatlık stajını Yozgat’ta yapan Hacıhaliloğlu kısa bir süre serbest avukatlık yaptı. Daha sonra hakimlik sınavını kazanan Hacıhaliloğlu sırasıyla Yozgat Şefaatli, Ordu Gölköy, Erzurum Tekman, Kayseri İncesu, Eskişehir Mihalıççık, Adıyaman Merkez, Çankırı Merkez ve Urfa Siverek’te hakimlik görevlerinde bulundu. 2001 yılında emekli olan Hacıhaliloğlu 2002 Şubat ayında noterliğe geçti. Sırasıyla Sivas Gemerek, Yozgat Boğazlıyan ve Karabük’te noterlik görevlerinde bulundu. 04.02.2013 yılında yaş haddinden emekliye ayrıldı. Evli ve 5 çocuk babası olan Hacıhaliloğlu emeklilik dönemini Kayseri Hacılar ilçesinde geçirecek.

29.03.2024