“ATATÜRK’Ü DOĞRU ANLAMALIYIZ”
Tarih: 8.11.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 2259

BARO BAŞKANI AV.RIDVAN ERDOĞAN’IN 10 KASIM MESAJI…
 
“ATATÜRK’Ü DOĞRU ANLAMALIYIZ”
 
          Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan, yayınladığı 10 Kasım mesajında, vefatının üzerinden uzun süre geçmesine karşın Atatürk’ün hakkıyla anlaşılamadığını söyledi.Türkiye’de farklı kesimlerin kendilerine göre “Atatürkçülük” felsefesi uydurarak milli kahramanın görüşlerini çarpıttıklarını ifade eden Erdoğan şu görüşlere yer verdi.” Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, İstiklal Harbi Başkumandanı, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Türk Milleti’nin bağrından çıkan, imparatorluktan milli devlete, saltanattan cumhuriyete geçiş sürecimizin mimarı olan Atatürk, vefatının üzerinden uzun süre geçmesine rağmen hakkıyla anlaşılamamıştır. Bugün maalesef ülkemizdeki pek çok kesim tarafından Atatürk istismar edilmektedir. Çeşitli siyasi gruplar, kendilerine göre bir “Atatürkçülük” felsefesi uydurarak ve onun görüşlerini çarpıtarak siyasi rant devşirme derdine düşmüşlerdir.
 
          Şurası iyi bilinmelidir ki; Büyük Atatürk kendi devrinin hızlı konjoktüründe, hızlı bir yaşam sürmüş, 57 yıllık yaşamının her anını milletine adamıştır. Akılcılığınizinde giderek, o süreçte doğruluğuna inandığı şeyleri büyük kararlılıkla hayata geçirmiştir. Atatürk, gökten zembille inmiş değildir. Atatürk’ün ortaya çıkmasında, Osmanlı’nın son iki yüzyılına damgasını vuran modernleşme çabalarının, bu çabalar ile oluşan devlet yapısının, kültür hayatının ve eğitim sisteminin katkıları inkar olunamaz. Atatürk, modernleşme çabaları ile kurulan Osmanlı okullarında yetişmiş, o okullarda, o kültürel iklim içinde döneme ait yerli, yabancı tüm kaynakları okuma imkanı bulabilmiş, fikri yapısını bu şekilde oluşturmuştur. Atatürk, Osmanlı-Türk Coğrafyasının, Osmanlı-Türk Eğitim Sistemi’nin ürünüdür.
 
          Dolayısıyla Atatürk üzerinden Cumhuriyet ile Osmanlı’yı çatıştırma gayretleri manasızdır. Atatürk’ün 15 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde, maddi ve manevi kalkınma yönünde çok önemli adımlar atılmış, milli kültürünün araştırılması, geliştirilmesi üzerinde önemle durulmuş, kültür birliğini sağlama hedefi gözetilmiştir. Dış politikada da “Tam Bağımsızlık” ilkesiyle hareket edilmiştir. Büyük Atatürk’ü vefatının 74. yılı vesilesiyle andığımız bugünkü süreçte, “ Milli Devlet ” ve “ Tam Bağımsızlık “ ilkelerinden uzaklaşılması, milli ve manevi değerler sistemimizin dejenere edilmesi, çok dilli çok kültürlü yapı oluşturma gayretleriyle milletimizin birliğine yönelik saldırılar had safhaya çıkmıştır. Ülkeyi yönetenlerin bu kötü gidişe dur demek için acilen harekete geçmeleri gerekmektedir. Bu çerçevede Kürt açılımı, Alevi açılımı, Roman açılımı vs. isimlerle zikredilen projelerden vazgeçildiğinin, devletin en yüksek katından ilan edilmesinde zorunluluk vardır.
 
          Karabük Barosu bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Başkumandan Gazi Mustafa Kemal’in bizlere bıraktığı “ Milli Devlet “ ve “ Tam Bağımsızlık “ ilkelerinden ödün vermeksizin küresel emperyalizme karşı mücadelesini sürdürecektir. Her türlü fert ve zümre egemenliğini reddeden anlayış içinde, “HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR” sözünde anlamını bulan millet egemenliğinin gerçekleşmesi yönündeki kararlılığımız sürecektir.
 
          Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, İstiklal Harbi Başkumandanı, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 74. yılında bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk İstiklali’ne sahip çıkma kararlığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.
 
                                                                       AV.RIDVAN ERDOĞAN
                                                                 KARABÜK BAROSU BAŞKANI
 

25.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.