10. OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI
Tarih: 19.10.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 5277

10. OLAĞAN GENEL KURULUMUZ YAPILDI

Karabük Barosunun 10.Olağan Genel Kurul Toplantısı Yenişehir Büyük Kulüp Toplantı salonunda yapıldı. Tek aday olarak seçimlere giren Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan kullanılan 85 oyun 81’ni alarak yeniden başkanlık görevine seçildi. Gündem gereği yoklama ve açılıştan sonra başkanlık divanının oluşturulduğu genel kurulda Av.Aykut Akgüç divan başkanlığına Av.Aykut Akgüç, divan üyeliklerine ise Av.Elif Oktay, Av.Emrah Köklü ve Av.Emin Yıldız seçildiler.

Divanın oluşmasından sonra konuşan Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan geçtiğimiz dönem içinde gerçekleştirdikleri icraatları anlattı. 2 yıllık dönemi çok yoğun bir tempoda geçirdiklerini bildiren Erdoğan ” Göreve geldikten sonra öncelikle üzerinde durduğumuz konu Batı Karadeniz Bölgesinde kurulması gündemde olan İstinaf Mahkemesinin Karabük’e kazandırılması olayı idi. Bu konuda yoğun gayret gösterdik.İstinaf mahkemesinin Karabük’e kurulmasının haklı gerekçelerini ayrıntılı olarak ortaya koyduk. Hazırladığımız dosyalar ile Adalet Bakanlığına ve HSYK’ya resmi başvurumuzu yaptık.Hatırlanacağı üzere o dönemde istinaf mahkemesinin Kastamonu’ya kurulması gündemde idi. Bu husus Kastamonu Basını ve Kastamonu’lu siyasilerin yanında bazı resmi ağızlar tarafından da ifade ediliyordu.Baro olarak yoğun bir çaba göstererek Kastamonu lehine gelişen süreci durdurduk ve Batı Karadeniz için planlanan istinaf mahkemesinin kuruluşunun ertelenmesini sağladık.Böylelikle Karabük’e zaman kazandırmış olduk.Önümüzdeki zamanı iyi değerlendirirsek ve gerekli altyapıyı oluşturabilirsek yeni bir sayı artırımında istinaf mahkemesinin ilimize kurulacağına inanıyoruz. Yine dönemimiz içinde meslek içi eğitim seminerlerine büyük önem verdik.Batı Karadeniz Bölgesini kapsayan bölgesel eğitim seminerlerinin Karabük’te yapılmasını sağladık.Yine yaptığımız sosyal faaliyetlerle mesleki dayanışmayı artırdık ve baromuzdaki var olan kutuplaşmaları ortadan kaldırdık.
        Baromuz bugün birlik ve beraberlik içinde ise bu bizim faaliyetlerimizin neticesidir.Dönem içinde baromuzun otopark sorununu çözdük.Baro bültenimizi aktif hale getirerek düzenli bir yayın akışına kavuşmasını sağladık.İnternet sitemizi yeniden tasarlayarak modern hale getirdik.Baromuza bir sosyal tesis kazandırılması konusunda çok önemli mesafe aldık.Yeni dönemde baromuza bir sosyal tesisi mutlaka kazandıracağız ”  dedi. Yönetim kurulu ve raporların aklanmasından sonra seçimlere geçildi.Tek liste halinde gidilen seçimlerde kullanılan 85 oyun 81’ini alan Av.Rıdvan Erdoğan yeniden başkanlık görevine seçildi.Diğer kurullar şu şekilde oluştu.

YÖNETİM KURULU :
1-AV.ŞENOL KURU