BORÇLAR HUKUKU SEMİNERİ YOĞUN KATILIMLA YAPILDI.
Tarih: 28.09.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 4128

            Karabük Barosu ve TBB Eğitim Merkezi iş birliği ile düzenlenen bölgesel eğitim seminerleri başladı. ”Yeni Borçlar Kanunu ve Getirilen Yenilikler “ konulu ilk seminer, Cumartesi günü Karabük Adliyesi konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

            Seminere Zonguldak Barosu Başkanı Av.İbrahim Kerem ERTEM, Bartın Barosu Başkanı Av.Kamil ALTAN, Karabük ve ilçe adliyelerinde görev yapan hakim ve savcılar ile Karabük ve çevre illerin barolarına mensup çok sayıda avukat katıldı.Seminerde konuşmacı olarak, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Refik KORKUSUZ, Mevlana Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Süleyman YALMAN, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Turan ŞAHİN ile Samsun Barosu Eski Başkanı ve TBB Eğitim Merkezi yürütme kurulu üyesi Av.Alpay SUNGURTEKİN yer aldılar.

            Seminerin açılışında konuşan Karabük Barosu Başkanı Av. Rıdvan ERDOĞAN, TBB eğitim merkezi işbirliğiyle 2011 yılı içinde düzenledikleri bölgesel eğitim seminerlerini başarı ile tamamladıklarını, yeni dönemdeki bölgesel seminerlerin yine Karabük’te yapılması için eğitim merkezinden talepte bulunduklarını ifade ederek, bu talebi kabul eden eğitim merkezi başkanı Av. Berra BESLER ve yürütme kurulu üyelerine teşekkür etti.Mesleki eğitim seminerlerini  çok önemsediklerini belirten ERDOĞAN “ Ülkemizde son dönemde Hukuk Fakültelerinin sayısında  önemli ölçüde artış olmuştur.Sayı artışıyla Hukuk Fakültelerindeki öğretimin kalitesi maalesef  düşmüş bulunmaktadır.Hukuk öğretimindeki kalitenin düşmesi mesleğin ifası aşamasında da çeşitli sıkıntılara neden olmaktadır.Yeni kurulan hukuk fakültelerinin çoğunda gerekli alt yapı olmaksızın eğitim verilmektedir.Gençlerimiz gerekli bilgiyi ve donanımı sağlayamadan buralardan mezun olmaktadır.Biz baro olarak mesleğin ifasında kaliteyi artırmak için  avukatlık sınavının getirilmesi gerektiği görüşündeyiz.Ayrıca,meslek içi eğitimin de zorunlu hale getirilmesini savunuyoruz.” dedi.

            Seminerin açılışında konuşan TBB Eğitim Merkezi yürütme kurulu üyesi, Av.Alpay SUNGURTEKİN, eğitim merkezi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Açılış konuşmalarından sonra seminere geçildi.Konuşmacılar Yeni Borçlar Kanunu ile getirilen yenilikler hakkında açıklamada bulundular.Seminerin vekalet akdi ve avukatlık sözleşmesi ile ilgili bölümleri oldukça ilgi çekti.Seminerin soru cevap  kısmında da,  uygulamaya dönük önemli açıklamalar yapıldı.Seminer sonrası Karabük Barosu tarafından konuşmacılara plaket verildi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

24.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.