18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ
Tarih: 17.03.2011 23:00:00| Okunma Sayısı: 1325

Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Deniz Zaferi, dünya tarihinin o güne kadar şahit  olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir.

Çanakkale Savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir.Türk Milleti’nin yenilmezliğini, kahraman askerlerimizin azim ve iradesiyle centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması bakımından da çok önemlidir.

Türk milleti Çanakkale’de elde ettiği üstün başarısı ile, tüm dünyaya, bağımsızlık ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajını en açık şekilde vermiştir.

Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın göklerde dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu şuuru  aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. yıldönümünde milletimizin bu şerefli gününü kutluyor, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

KARABÜK BAROSU BAŞKANLIĞI

24.04.2024