İCRA HUKUKU SEMİNERİ GENİŞ KATILIMLA YAPILDI
Tarih: 18.11.2011 22:00:00| Okunma Sayısı: 2329

İCRA HUKUKU SEMİNERİ GENİŞ KATILIMLA YAPI
          Karabük Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen bölgesel eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda İCRA HUKUKU VE UYGULAMAYA İLİŞKİN SORUNLAR konulu seminer 19 Kasım Cumartesi günü Karabük adliyesi konferans salonunda yapıldı.Seminere icra hukuku alanında çok sayıda kitabı ve makalesi bulunan İzmir Barosu avukatlarından Av.Talih Uyar ile Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi ve Elazığ Barosu Eski Başkanı Av.Rüstem Kadri Septioğlu konuşmacı olarak katıldılar.
 
           Seminere Zonguldak Barosu Başkanı Av.İbrahim Kerem Ertem,Bartın Barosu Başkanı Av.Kamil Altan ile Karabük, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu Barolarına bağlı avukatlar katıldılar.Karabük ve ilçe adliyelerinde görev yapan  bazı hakimlerinde seminere katıldıkları bildirildi.Seminerin açılış konuşmasını yapan Baro Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan”Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde Karabük’te düzenlediğimiz bölgesel eğitim seminerlerimiz devam ediyor. Bugün   İCRA HUKUKU VE UYGULAMAYA İLİŞKİN SORUNLAR konulu seminerimizi yapmaktayız Seminerin tüm katılımcılar için büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz. İcra hukuku uygulamasında ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de sorunlar yaşanmaktadır.Bu sorunların çözümünde seminerimizin yol gösterici olacağına ve katkı sağlayacağına inanıyoruz. Baro olarak seminer çalışmalarımızı ilerleyen günlerde de sürdüreceğiz. 10 Aralık 2011 tarihinde avukatlık ücret sözleşmesi konusunda seminer çalışması yapacağız.2012 yılı içinde de seminer çalışmalarımız sürecek.Bilindiği üzere 11 Ocak 2011 tarihinde TBMM de kabul edilen 6098 sayılı yeni Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde  yürürlüğe girecektir. Aynı şekilde 13 ocak 2011 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen 6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu da 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecektir.Bu kanunların yürürlüğe girmesinden önce tanıtım konusunda seminer çalışması planlamaktayız.Bu konuda eğitim merkezi ile görüşmelerimiz devam etmektedir.” dedi.
           Konuşmalardan sonra seminere geçildi.Sabah saat 10.00’da başlayan ve iki oturum halinde yapılan seminer akşam 17.30’da sona erdi.Konuşmacılar icra hukuku alanındaki son gelişmelere ilişkin bilgiler verdiler.Seminerin soru cevap kısmı oldukça hareketli geçti.Seminer sonrası konuşmacılara Karabük Barosu tarafından plaket verildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

26.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.