AVUKATLIK HUKUKU SEMİNERİ YAPILDI
Tarih: 9.12.2011 22:00:00| Okunma Sayısı: 2960

          AVUKATLIK HUKUKU SEMİNERİ YAPILDI
          Karabük Barosu ve Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi’nin işbirliğiyle düzenlenen bölgesel eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda AVUKATLIK HUKUKU VE AVUKATLIK ÜCRET SÖZLEŞMESİ konulu seminer 10 Aralık Cumartesi günü Karabük Adliyesi Konferans salonunda yapıldı.Seminere konuşmacı olarak Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av.Salih Akgül, Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyesi Av. İlter Yılmaz ile avukatlık hukuku uzmanları Av.Zeynep Bahadır ve Av.Songül Karateke Öztürk katıldılar.

           Seminere Karabük ve çevre barolara bağlı avukatların yanı sıra Zonguldak Barosu Başkanı Av.Kerem Ertem,Kastamonu Barosu Başkanı Av.Seyfettin Civelekoğlu ve Bartın Barosu Başkanı Av.Kamil Altan da iştirak etti.Seminerin açılışında konuşan Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan “TBB Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde düzenlediğimiz bölgesel eğitim seminerlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda bugün Avukatlık Hukuku ve Avukatlık Ücret Sözleşmesi konulu seminer çalışmamızı yapmaktayız. Seminerin katılımcılara büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Zira 2012 yılı içinde ele alınması beklenen yeni avukatlık yasası ile avukatlar ile müvekkilleri arasında ücret sözleşmesi yapılmasının zorunlu hale getirilmesi planlanmaktadır.Bu nedenle ücret sözleşmeleriyle ilgili ayrıntıların iyi bilinmesi gerekmektedir.Avukatlık hukuku alanında uygulamada pek çok sorun yaşanmaktadır.Ücret sözleşmelerinden kaynaklanan ihtilaflar çoğu zaman mahkemelere yansımaktadır.Yine disiplin hukuku açısından da ücret sözleşmeleri önem arz etmektedir.Sözleşmelerden doğan ihtilaflar sebebiyle maalesef pek çok meslektaşımız şikayetlere maruz kalmakta ve disiplin soruşturması geçirmektedir.Yaşanan sorunların çözümü noktasında seminerimiz faydalı olacaktır.” dedi.
           Konuşmalardan sonra seminere geçildi.Sabah saat 10.00’da başlayan ve iki oturum halinde yapılan seminer akşam 17.30’da sona erdi.Konuşmacılar avukatlık hukukuna ve 13.Hukuk Dairesinin son kararlarına ilişkin bilgiler verdiler. Seminer sonrası konuşmacılara Karabük Barosu tarafından plaket verildi.
 
 
 
 
 

19.04.2024
AV. EMRAH KÖKLÜ
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.