TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN
Tarih: 12.01.2012 22:00:00| Okunma Sayısı: 1943

Baro Başkanı Erdoğan Denktaş’ın vefatı sebebiyle taziye mesajı yayınladı.

“ Davasına sahip çıkmalıyız”

Karabük Barosu Başkanı Av.Rıdvan Erdoğan KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın vefatı sebebiyle taziye mesajı yayınladı.Denktaş’ın kaybı nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını ifade eden Erdoğan” KKTC kurucu Cumhurbaşkanı, Kıbrıs davasının  sembol ismi, büyük dava adamı Rauf Denktaş’ı kaybetmenin derin hüznü içindeyiz.Milletimiz kıymetli bir evladını, iftihar edilecek bir kahramanını ve dünya varoldukça hizmetleri unutulmayacak olan efsanevi bir devlet ve siyaset adamını  kaybetmiştir.Hukukçu bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, başarılı bir hukukçu ve avukat olarak kariyer yapan Rauf Denktaş 88 yıllık ömrünü Kıbrıs Türklerinin hürriyet ve istiklal mücadelesine adamış, bu uğurda her türlü mücadeleyi vermiş, bazen cephelerde savaşarak, bazen tutuklanıp hapislere girerek, bazen de müzakere masalarında, diploması koridorlarında mücadele ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu olmuştur.
          Bundan sonra Kıbrıs Türkleri’ne ve Türk Dünyası’na düşen görev onun emaneti olan KKTC’ye ve onun başlattığı istiklal mücadelesine sahip çıkmaktır.İlerlemiş yaşına rağmen son nefesine kadar mücadele eden, tüm Anadolu’yu dolaşarak Kıbrıs gerçeğini anlatan, Kıbrıs’ta taviz verilmesine karşı çıkan Denktaş’ın davasına sahip çıkmak hepimiz için görev olmalıdır.2007 yılı Mart ayında Karabük Barosu ve Karabük Üniversitesi’nin davetlisi olarak ilimize de gelen Denktaş Kıbrıs ile ilgili endişelerini dile getirmiş, verdiği muhteşem konferans ile taviz politikalarına karşı çıkmıştı. Kıbrıs’taki ve ülkemizdeki siyasiler Denktaş’ın sözlerine kulak vermeli, onun mücadelesinden ders almalıdır. Onun emaneti olan KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak korumak ve yaşatmak hepimizin görevi olmalıdır.Bu duygu ve düşüncelerle merhum Rauf Denktaş’a Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, dava arkadaşlarına ve  Türk Milletine başsağlığı diliyorum” dedi.

26.04.2024